Az iskolánkról dióhéjban:

1. Hol található a nyelviskolánk?
A Hexenschule Nyelviskola Veszprém város iskola-negyedében található, a Megyei Könyvtártól 1 perc séta közelségben, a József Attila utca 3./b szám alatt. Az iskola a Veszprémi Önkormányzatnak köszönhetően saját parkolói engedéllyel rendelkezik, melyet a nyelviskolából származó parkolást engedélyező kártyával lehet igénybe venni.

2. Az iskola története:
A Hexenschule Nyelviskola munkáját tizenöt éves elkötelezett, szorgalmas és eredményes cégeknél folytatott, állami iskolai kereteken belül végzett és vállalkozási formában vállalt nyelvtantanítási tapasztalat előzte meg a tulajdonos részéről, melyet leginkább az elégedetten távozó tanulók arca és nyelvvizsga- vagy egyéb nyelvi bizonyítvány fémjelez. A szándék, hogy nyelviskola formáját öltse mindez, jogilag és üzletileg 2010. augusztusára valósult meg,tehát megkezdődött a felnőttképzési intézmények között regisztrált nyelviskolánkban az igényes, tanuló-orientált, megbízhatóságra összpontosító felnőtt- és gyermekképzés.

3. Az iskola filozófiája:
A Hexenschule Nyelviskola oktatói csoportjának természetéből fakadóan a lelkiismereti alapokon nyugvó minőségi, versenyképes, célorientált, hiteles felnőtt-és gyermekképzést, oktatást és nem titkolt módon,a nevelést tartja céljának. Az iskola oktatási hangulata modern, lendületes , könnyed, tanulóközpontú,de eredményorientált, alkalmazkodván a tanulói igényekhez. Fontosnak találjuk emellett a modern és hagyományos értékek tiszteletét is, s ezeket egy egészséges szintézisben szeretnénk tanulóinknak átadni.

4. A nyelviskola szerveződése , felszereltsége:
A Hexenschule Nyelviskola két tantermében maximum 3-6 fő tanulhat egy tanulócsoportban, lehetőség nyílik azonban egyéni illetve páros nyelvi foglalkozásokra is. Ez a körülmény már önmagában jelzi, hogy a minőségi nyelvoktatás iskolánk legfőbb célja. Az iskola felszereltségében feladatának tartja a modern ,motiváló tananyagok, tankönyvek, grafikai, hang és audiovizuális anyagok használatát, valamint az ezek biztosításához szükséges technikai háttér meglétét a sikeres és könnyed nyelvtanulás érdekében.